Translate

2014. február 7., péntek

Jégvarázs( igazából az originális az: Frozen)

 A történet:
Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget
vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.
Tudom, ez a film első ránézésre kicsit gyerekesnek tűnhet. De nem kell mindent fehéren vagy feketén látni. Az életben sokat számít, hogy valaki színesen, más irányból is tudjon nézni dolgokat. Most én is ezt tettem. Bár jobban kedvelem a tudományos - fantasztikus  műfajt, mégis megnéztem ezt a kifejezetten kisebb gyerekeknek készült produkciót.. Hát, most sem döntöttem rosszul. Úgy látszik, mindig különösen jók a megérzéseim filmek és könyvek terén. Most is  valami legbelül azt súgta, hogy ez egy jó és szórakoztató rajzfilmecske lesz.   Nem szégyellem, nagyon tetszett. Azokra  a tanulságokban gazdag népszerű  Walt Disney előadásokra pl: Mulán emlékeztetett, amelyeket kiskoromban annyira szerettem.  Azt hiszem, mindenkinek  jól esik néha a múltba visszatekinteni,  újra átélni a már jól ismert események hangulatát, elkalandozni titokzatos világukban,  hiszen mindig tudunk  a már meglévő régi élményekhez valami újat hozzátenni, illetve sikerül átgondolni, átértékelnie azokat. 
Velem is ez történt. Elsaval átéltem félelmeit, Annával pedig végigszórakoztam az egész filmet.
A Disney ismét bizonyított!




 A kedvenc főszereplő: Hát... nem tudok választani. Mindketten megtestesítenek bennem egy igen jelentős,  domináns részt, és mindketten csodálatosak annak ellenére, hogy  mennyire ellentétesek.
A kedvenc mellékszereplő: A hóember( nagyon jó találat volt ő is)
A kedvenc páros: Azt kellene mondanom, hogy Anna és a jégtörő(vagy kicsoda), de  mint páros nem annyira nyerték el a tetszésemet, Elsának pedig nincs, tehát senki.
Az, ami tetszett: A két főszereplő. Imádni való, majd meglátjátok!!!
Az, ami nem tetszett: Elsának nem adtak párt!!! :( 
Véleményem:  Összességében jól megállta a helyét nálam. :)
Értékelésem: 5/4

 Film trailer:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése