Translate

2014. június 23., hétfő

Kiera Cass-A párválasztó

A történet:


Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik.
A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással.America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan.Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.


Ezúttal Kiera Cass The selection triológiájának 1. részére szeretném különösebben felhívni a figyelmeteket. Nos, nézzük akkor az értékelést. Hogy tetszett? Erre csupán azt a viszonylag egyszerű választ tudom adni, hogy le vagyok nyűgözve. Most komolyan meg vagyok győződve arról, hogy kevés ilyen jó könyv van a hálón. De tényleg ez valami hihetetlen. Ebben akkor is, ha nincs semmilyen fantasys szál, ugyanúgy kőkeményen megállja a helyét. Sosem gondoltam volna, hogy azt kell majd egyszer mondanom, de ez a regény bebizonyította, hogy a fantasys szál nélküli könyvek is lehetnek jók. 






Na szóval! Az elején kapunk egy kicsit a főszereplő családjából és életéből, aztán, mikor már jól megismerkedtünk vele, Americát- igen, így hívják a főszereplőnket- kiválasztják a párválasztóra. Ezzel a palotába kerül és ott sok megpróbáltatáson keresztül is végig állnia kell a sarat, hogy megnyerhesse magának leendő férjének Maxon királyfit - milyen vicces a a mesékben mindig a királyfinak kellett küzdenie a szíve kiválasztottjáért, most meg fordítva- Tudom, tudom, hogy mit gondoltok, ez így nagyon, de nagyon szerencsésen hangzik meg minden- mintha Americának a palotában aranyélete lenne, de ez csupán a látszat-, de ha majd ti is, -éppúgy, mint én- elolvassátok meglátjátok, hogy Americának nem minden habos torta. Hanem akár hiszitek, akár nem neki teljesen oda kell majd tennie magát, hogy elérje, amit akar. Itt már csak az a kérdés, hogy valójában: Ő mit is akar? 






Összefoglaló: csakis azoknak ajánlom, akik szeretnék pár száz oldalnyiig igazi hercegnőnek érezni magukat.

És végül itt a trailer! :







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése