Translate

2014. június 27., péntek

Wendy Higgins- Angyali gonosz

A történet:
A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete.


U.i: Szerintem a borító az SZUPER. Most az egyszer nagyon eltalálták. :)




Ezt a könyvet, már első pillantásra, tudtam, hogy el kell olvasnom. Wendy Higgins... tud írni. Ez nem kétség. Persze azt azért, nem mondom, hogy ő a legeslegügyesebb író ilyen téren, DE azért tudja a dolgát. Képzeljétek el, hogy a Sweet Evil triológia első részét, vagyis ezt, az Angyali gonoszt, -mivel még mindig külföldön vagyok-, angolul kezdtem el olvasni és úgyis fejeztem be. Mivel magyar vagyok, eléggé komplikált volt elsőre egy teljes regényt angolul elolvasni, de kellemesen csalódtam, mivel egészen egyszerű volt a nyelvezete. És ezért is jár a plusz pont neki. :)







Most jöjjenek is a szereplők!









Anna. Nos, az ő szemszögéből íródott az egész történet, tehát.. szerencsére fellélegezhettem, mert ő nagyon tetszett, mint főszereplő. Ártatlan, visszahúzódó, szürke kisegérként indult, de ez nem sokáig maradt így, mivel sötét múltja mindenhova kísérti. Kisgyermekként sem volt közönségesnek mondható, hanem akkor is valami erősen megkülönböztette a többiektől. De azt csak ő tudta, hogy mi. Látta, másoknak az auráját, és azokkal érzéseiket is. Ezt mindig furcsállta, de mindaddig amíg meg nem ismerte kedves második főszereplőnket, igyekezett emberi, vagyis normális életet élni.







A kedves második főszereplőnk: 

Kaidan. Hát... mit is mondjak róla. Hisz vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Mondhatjuk azt, hogy Anna szöges ellentéte, és hogy, mindennek mondható, csak ártatlannak nem. És ez igaz is. Mint tudjuk, a gyönyörű kinézet, gyakran sötét titkokat rejt. Itt is valahogy így vagyunk, Nem árulhatok el sokat, de Kaidan és Anna valamilyen úton-módon hasonlítanak egymásra. Valamiben, ami elsőre hihetetlennek tűnik, de majd itt is bebizonyosodik az, hogy nincs olyan, hogy hihetetlen.( vagy egyáltalán lehetetlen)





Összefoglaló: Hú... hát.  A jól felépített mitológiai tényezők és a vérpezsdítő jelenetek miatt érdemes elolvasni.



Ajánlom azoknak: akik, szeretik a jól vezetett, elragadó történeteket és azoknak, akik -mint ,ár előbb említettem- a mitológiai részeket is tetszetősnek találják.




Könyv trailer:





3 megjegyzés: