Translate

2014. június 14., szombat

Beautiful Creatures- Lenyűgöző teremtmények- Kami Garcia- Margaret Stohl

A történet:

 Gatlin megyében ritkán érték meglepetések az embert. Legalábbis azt hittem. Kiderült, nagyobbat nem is tévedhettem volna. Volt egy átok. Volt egy lány. És a végén... Ott volt egy sírgödör. Lena Duchannes-hoz fogható lányt még nem láttak Gatlin városában. A középiskola új diákja mindent megtesz azért, hogy különleges képességeit és a családját sújtó évszázados átkot eltitkolja a városka vaskalapos polgárai és diáktársai előtt. Azonban az elfeledett Dél vadon burjánzó kertjeiben,
borongós mocsaraiban és romos temetőiben nincs az a titok, ami örökre titok maradhatna. Ethan Wate számolja a napokat az érettségiig. Azon a napon nem csak a középiskolának, de Gatlinnek is búcsút akar mondani. Hónapok óta egy gyönyörű lány kísért az álmaiban. Amikor Lena beköltözik a város legrégebbi, egyben leghírhedtebb ültetvényére, Ethan megmagyarázhatatlan vonzódást érez iránta. Elszántan kutatni kezdi a kettejük közötti titokzatos kapcsolat eredetét. Egy városban, ahol ritkán érik meglepetések az embert, egy titok mindent megváltoztathat.

Ezúttal Kami Garcia & Margareth Stohl egyszerűen fabolous sikersorozatának első kötetét szeretném figyelmetekbe ajánlani. Hogy mi a véleményem róla? Hát... ha tudjuk hol keressünk, akkor megtalálhatjuk a legmélyén elrejtve azt az isteni szikrát, ami tényleg érdekessé varázsol egy regényt, és azt is amire viszont azt lehet mondani, hogy egy igazi olyan könyv, amit "Le se tudtam tenni".


 A legnagyobb hibája? Az egyéni véleményem szerint a regény legszembetűnőbb hibája a mű terjedelme volt. Szerintem elég lett volna egy 300 oldalban is összefoglalni, megírni a könyvet, mint-hogysem teljes egészében értelmetlen oldalakat bele rakni.  De ez nem is lett volna EKKORA baj és nem is húztam volna ennyire a szám miatta, ha több mozgalom , cselekmény lett volna benne,sőt még örömöm is leltem volna abban. hogy a kedves közönségnek  százszorta érdekfeszítőbbnek fogja találni ezt a könyvet. 




És végül, hogy ne keserű szájízzel távozzatok, lássuk a pozitívumait is azokkal a dolgokkal együtt, amik jelentősen sokat dobtak a könyv megjelenésén valamint az élvezhetőségén. 

Az igazat szólva most, hogy belemélyedtem gondolataim sűrűjébe, azt hiszem megvan, hogy mi ennek a regénynek az igazi erőssége: a hangulata.
Légyszíves ne gondoljátok azt rólam, hogy hangulatember vagyok, de ennek a dark-fantasynak a kifejezetten sötét-romantikus  hangulata komolyan mondom, olyannyira elbűvölő, hogy ha jól nem vigyáz az ember elragadja, és a végén ki tudja hol találja magát éppúgy járunk majd, mint tomboló orkán által elragadott szegény és ártatlan Dorothy.( Ózból és a csodák csodájából )

A szereplők pedig, mint láthatjátok a fenti képen, mind nagyon összetett karakterek. Jellemvonásaik is a dark-fantasyk műfaját idézik, ami nekem személy szerint ELKÉPESZTŐEN tetszett.




Összefoglalónak pedig csak annyit, hogy ezt a regényt csakis és kizárólag azoknak ajánlom, akik nem félnek a sötét hangulatú, beütésű fantasyktől, és többek között, azoknak is, akik imádják a különleges képességekkel megáldott karikat és összetett jellemüket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése