Translate

2013. november 17., vasárnap

Twilight- Alkonyat

Stephenie Meyer


A történet:

 Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő... Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik... A szerzőről: Stephenie Meyernek már nálunk is
kultusza van, noha ez az első magyarul megjelenő könyve. Alkonyat (Twilight) című regényével
üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg. Twilight - A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!

Már régen el akartam olvasni ezt a könyvet, mert mindenki csak úgy áradozott róla. Kicsit többre számítottam ugyan, hiszen egyes részei kissé érzelgősek, helyenként fölöslegesen túlragozottak , de ettől eltekintve, végül is tetszett.

Nézzük a főszereplőket: 
Bella maga a természetesség, olyan mint bármelyikünk. Ugyanúgy izgul, fél, sír vagy ujjong,mint ahogyan ezt mindannyian  tennénk az ő helyzetében, ugyanakkor nagyon kedves, megértő, visszahúzódó és szerény egyéniség.
Edward. Nos, ő az a titokzatos, távolságtartó és jóképű fiú, akibe szinte minden lány egy szempillantás alatt könnyedén beleszeret. Vámpír létére nem bántja az embereket,sőt beleszeret egy lányba! Több mint száz éve vágyik egy megértő társra, az igaz szerelemre.
Gyönyörű szerelmi történet, ami kettejük elválaszthatatlan szerelméről ír. Éppen ezért sorolnám romantika-fantasy kategóriába. Sok szerencsét kívánok nekik, mert nagyon szép párost alkotnak!
A mellékszereplők közül Elis  személyisége ragadott meg leginkább. (Neki a jövőbelátás képessége adatott meg.)

U.i.: A főszereplőket láthatjuk!!! :)


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 502
A kedvenc főszereplő: Bella
A kedvenc mellékszereplő: Elis
A kedvenc páros: Bella+Edward
Az ami tetszett: az írónő által megalkotott vámpíros-vérfarkasos világ
Az ami nem tetszett: -
Értékelésem: 10/9 
Könyv trailer:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése